top of page

Подходящ ли е имотът ми за Airbnb?

Актуализирано: 27.10.2022 г.

Ежедневно получаваме запитвания от клиенти, които нямат опит в сферата с ваканционните имоти. За да Ви улесним максимално, в тази кратка статия ще се спрем на четирите основни въпроса, отговорите на които ще Ви дадат яснота доколко имота Ви е подходящ за реклама в платформи като Airbnb.

Въпрос 1: Къде се намира имотът ми?

Макар да е разбираемо и съвсем логично, все пак трябва да се спрем и да дадем кратък и ясен отговор на този въпрос. Имотите с централна локация винаги са били и ще бъдат предпочитани. Поставете се на мястото на гост, който посещава града за няколко дни – къде бихте искали да отседнете? В центъра, разбира се. Близо до заведения, магазини, на пешеходно разстояние от най-популярните сгради и забележителности. За курортните градове е важно и друго – разстоянието от плажа. Ако то е под 1 километър (до 10-15 минути пешеходно разстояние), то имотът е значително по-привлекателен за гостите.

Въпрос 2: В какво състояние е имотът ми?

Бъдете честни със себе си и оставете сантименталната стойност на имота на страна. Интернет е пълен с примери са съвременно обзавеждане и имоти в добро състояние и макар често да се спекулира с думата „луксозно“, все пак можете да прецените обективно къде се намирате спрямо трендовете. Кога за последно е сменяно обзавеждането, какви са настилките, каква е дограмата, какво е състоянието на банята, как е оборудван апартамента? Отговорете си честно на тези въпроси. Тук състоянието на сградата не е от особено значение (ако сградата е стара, централна сграда, но жилището е приветливо и красиво, значи е подходящо).

Въпрос 3: Готов ли съм да инвестирам в подобрения, ако това се налага?

Ако имотът има нужда от освежаване и смяна на оборудването и част от мебелите в името на това да се отдава успешно, то отново трябва да бъдете честни към себе си и да обмислите тази инвестиция. Ако телевизорите имат нужда от смяна с по-съвременен вариант, матраците са в лошо състояние, дивана изглежда зле, котлоните са захабени или пък трябва да смените стара готварска печка с нова, то трябва добре да обмислите дали сте готови за тази инвестиция на етапа, на който се намирате. Алтернативно, можете да отдадете имота дългосрочно за още година – две на приемлива за дългосрочни наематели цена и да съберете необходимите средства за целта.

Въпрос 4: Готов ли съм да се доверя на професионалист?

Преди да се свържете с фирма за управление и да поискате професионален съвет е добре да помислите дали сте готови да приемете такъв. Обективното и честно мнение на хора с опит в сферата ще Ви помогне да постигнете по-добри резултати и да задействате този бизнес. Добре е да се свържете с пропърти мениджър преди да правите каквито и да е било промени и инвестиции, за да се консултирате и да сте сигурни че не правите напразни или ненужни разходи, както и че ще вложите правилно парите си.


35 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page