top of page

Кои са основните фактори, които гостите вземат предвид, когато резервират Airbnb в града?

Актуализирано: 27.10.2022 г.

Airbnb преобърна пребиваването в града за всички пътуващи. Тъй като цената на въздушния транспорт продължава да намалява, е лесно да се намерят евтини полети както до София, така и до дестинации като Бургас, Пловдив и Варна, но цените на хотелите не са толкова привлекателни. Наемането на ваканционен дом с краткосрочен наем е достъпна опция и също така дава на туристите повече пространство и възможност да живеят като местни, докато пребивават в града.


Може да се окаже доста трудно да се справите с конкуренцията, ако не знаете как да оптимизирате обявата си и да запазите и обслужите резервациите, които валят. Важно е да знаете какво търсят гостите и как да се погрижите за тях. Ние от GPM.BG ще изброим ключовите фактори, които много пътуващи търсят, когато наемат имот за краткосрочно ползване.

Местоположение

Доброто местоположение е основен приоритет за много хора, които резервират градска ваканция. Те искат идеалната база, за да опознаят забележителностите. Поради тази причина имоти в покрайнините може да не са привлекателни за тях, дори и да са луксозни. Не се притеснявайте, макар Вашият имот да не е на централно място – съсредоточете се върху интересните неща наблизо. Понякога близостта на модерен квартал или парк могат да бъдат също толкова привлекателни.

Летище и транспортни връзки

Много от туристите са от други държави, което означава, че за тях е важно колко далеч е имота от летището. Отново, по-близо не винаги е по-добре, тъй като градските летища често са в покрайнините. Опциите за пътуване от летището до Вашият дом трябва да се обяснят добре на гостите. Повечето летища имат автобусни, железопътни линии и метро. Също така е добре да се спомене колко близо е мястото Ви до най-близката метростанция и автобусна спирка за придвижване из града.

Култура

Много градски туристи са жадни за култура – те искат да попият местната култура и да си създадат нови преживявания. Какви културни забележителности са достъпни от Вашия имот? Дали Вашето жилище е построено през историческо време, което е световноизвестно, или някоя литературна легенда е посещавала местния ресторант, кафене или библиотека? Винаги има разкази, които могат да впечатлят гостите.


Комфорт

Airbnb гостите търсят дом далеч от дома – затова те предпочитат място с краткосрочен наем пред хотел. Уверете се, че имота Ви е удобен и уютен и предлага всичко, от което пътуващите могат да се нуждаят. Петзвездният комфорт осигурява на домакините петзвездни отзиви.

Маркетингът на Вашия имот като перфектна база за градска почивка е трудна задача, когато има силна конкуренция. Научете по какъв начин GPM може да оптимизира вашата обява и престоя на гостите ви.


2 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page